Viljelijätukien sähköinen haku avautui 9.4.2014

Maataloustukihallinnon tietojärjestelmän uudistamisen takia viljelijätukien sähköisen haun avautuminen viivästyi hieman tavanomaisesta.

 

Etelä-Savon ELY-keskus
Tiedote 2014-04-08


Vipu kuvitus Kuvaaja Maaseutukuriiri Toni DegerlundTänä vuonna sähköisen hakemuksen voi tehdä 9.4.2014 alkaen Maaseutuviraston osoitteessa https://vipu.mavi.fi. Myös karttakorjauksia pääsee tuolloin tekemään Vipu-palvelun sähköisiin karttoihin. Sähköinen tukihaku sulkeutuu 30.4. klo 23.59.

Etelä-Savossa on tänä keväänä panostettu voimakkaasti sähköisen tukihaun edistämiseen eri toimijoiden tukihakukoulutuksissa. Viime vuonna Etelä-Savossa sähköisen tukihaun osuus oli noin 42 % jätetyistä tukihakemuksista, mikä oli pienin muuhun maahan verrattuna. Maaseutuvirasto on asettanut valtakunnalliseksi tavoitteeksi, että 80 % tukihakemuksista tehtäisiin sähköisesti.

Sähköisestä tukihausta on kehitetty entistä yksinkertaisempi ja käyttäjäystävällisempi järjestelmä. Maaseutuviraston sivuilta www.mavi.fi löytyy vihreä opaste sähköisen asioinnin palveluihin ja Vipu-palveluun, jossa on uusi, aiempaa selkeämpi käyttöliittymä. Myös palvelun ulkoasu on uudistunut. Vipu-palvelussa voi laatia sähköisen tukihakemuksen ja tarkastella oman maatilan tukihakemustietoja ja karttakuvia. Palvelussa voi myös selailla oman maatilan tietoja ja hyödyntää karttatoimintoja myös tukihaun ulkopuolella. Järjestelmän mukana seuraava automaattinen Vipuneuvoja on nyt helpommin löydettävissä ohjelman toiminnoista ja tukien hakeminen palvelun avulla on entistä opastavampaa ja helpompaa.

Valtaosa viljelijöistä pääsee tarkastelemaan oman tilansa tietoja kirjautumalla Vipu-palveluun verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Tarvittaessa viljelijä voi hakea Vipu-palvelun käyttöön tarvittavat oikeudet oman kunnan maaseututoimistosta, mistä saa myös lisätietoja Vipu-palveluun ja tukihakuun liittyvissä kysymyksissä.

Ari Enrothin, Eero Parviaisen ja Anne Nykäsen haastattelut voi kuunnella Maaseutukuriirin kotisivuilla:
http://www.maaseutukuriiri.fi/podcastit

VIPU mavi.fi RGB 72ppiTietoa Vipu-palvelusta:
http://www.mavi.fi/fi/oppaat-ja-lomakkeet/vipu/Sivut/default.aspx

Lisätietoja Etelä-Savon ELY-keskuksesta:

Yksikön päällikkö Maija Puurunen, p. 0295 024 074
Kehityspäällikkö Ossi Tuuliainen, p. 0295 024 098
Valvontapäällikkö Ritva Vaittinen, p. 0295 024 101
Tarkastaja Merja Tolari, p. 0295 024 096