Viestintää maaseudusta nykyaikaisin keinoin

Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähanke, Maaseutukuriiri, alkoi joulukuussa 2012. Edellinen hanke päättyi helmikuussa 2015, mutta uusi viestintähanke laitettiin vireille saman tien ja viestintä on siten jatkunut keskeytyksettä.

 

MaaseutukuriiriAiemman hankkeen aikana viestintään rakennettiin omat kotisivut, joita on kehitetty koko ajan paremmiksi ja toimivammiksi. Lisäksi sosiaalinen media otettiin haltuun ja kaikkiin nykyisiin some-kanaviin luotiin Maaseutukuriille omat profiilit sekä sivut. Pääkanavat sosiaalisessa mediassa ovat kuitenkin Facebook, Twitter ja YouTube.

Maaseutukuriiri on toteuttanut kolme painettua tiedotuslehteä, jotka on jaettu laajasti Etelä-Savon maakunnan alueella. Ne ovat luettavissa myös sähköisinä versioina Maaseutukuriirin kotisivujen kautta.
Hankkeen aikana on annettu ympäri Etelä-Savoa erityyppistä viestintäkoulutusta eri maaseudun kehittäjäorganisaatioille. Koulutuksien pääpaino oli sosiaalisen median hyödyntämisessä. Koulutuksen mahdollisuutta voi edelleen kysyä ohjelmatiedottaja Toni Degerlundilta.

Jatkossa on tarkoitus kehittää eri viestintäkanavia entisestään ja päivittää myös nykyistä mobiilisovellusta. Suunnitteilla on myös koko Etelä-Savon yhteinen maaseututoimijoiden tapahtumakalenteri, jonka toteutuksesta Maaseutukuriiri vastaa.

Kaikista ajankohtaisista asioista tullaan kertomaan Maaseutukuriirin kotisivujen Ajankohtaista-sivuilla.

Linkit:
Etelä-Savon maaseutuohjelmien viestintähankkeen loppuraportti 2015:
http://www.maaseutukuriiri.figetfile.php?file=3409
Maaseutukuriirin Facebook-sivut:
www.facebook.com/Maaseutukuriiri
Maaseutukuriirin Twitterissä:
https://twitter.com/Maaseutukuriiri
Maaseutukuriirin YouTube-kanava:
www.youtube.com/Maaseutukuriiri
Maaseutukuriirin mobiilisovellus ja linkit sovelluskauppoihin:
www.maaseutukuriiri.fi/mobiilisovellus

Lisätietoja ja yhteystiedot:
Ohjelmatiedottaja/Maaseutukuriiri Toni Degerlund, 0440 155 992, toni.degerlund@maaseutukuriiri.fi