Maaseutuyrittäjille oma, maksuton kasvuohjelma

Kasvu Open yhteistyökumppaneineen käynnistää maaseudun parissa toimiville yrittäjille oman kasvuohjelman, Maaseudun Kasvupolun. Mukaan valituilla yrityksillä on mahdollisuus hioa kasvusuunnitelmaansa maksutta eri alojen asiantuntijoiden ohjauksessa.

 Maaseutu160px

Maaseudun Kasvupolulle haetaan yrityksiä, joiden liiketoiminta, tuotteet tai palvelut ammentavat maaseudusta. Kasvupolku järjestetään ensimmäistä kertaa osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia, jonka sparrausmetodi on auttanut yli tuhatta yritystä kasvusuunnitelmansa toteuttamisessa vuodesta 2011 lähtien. Viime vuonna tehdyn selvityksen mukaan 95 prosenttia yrityksistä suositteli Kasvu Openia.*

Kasvua ei tarvitse tehdä yksin

Kasvupolulle valitaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa, maaseudulta ponnistavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Nämä kokeneet “myllärit” auttavat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja. Yritys voi olla jo pidempään toiminut tai vasta keksitty idea. Toimialaa ei ole rajattu, joten se voi olla maatila tai mikä tahansa maaseudulla toimiva yritys. Uudet ideat, uudet ajatukset toimia, innovaatiot sekä laatu ovat erityisesti haussa.

Kasvuohjelman starttitilaisuuteen 27.10. voi jo ilmoittautua. Kasvu Open kumppaneineen kehottaa maaseudulla toimivia yrittäjiä tarttumaan tilaisuuteen.

– Kasvupolku tarjoaa mahdollisuuden pölyttää omia ajatuksia ja hankkia uutta osaamista yritykseen. Myös uutta ajattelua tarvitaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja jos haluaa kasvaa, apua tarvitaan myös muualta, sanoo Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Kasvupolun startti järjestetään 27.10.2016 Jyväskylässä. Avaustilaisuus tarjoaa tietopaketin kasvuohjelmasta sekä kokoaa yhteen kasvusta kiinnostuneita yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Tilaisuus streamataan verkkoon. Mukaan valitut yritykset saavat sparrausta kahtena päivänä, joiden ajankohta tarkentuu myöhemmin. Sparrauksissa eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen, maatalous) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee lopuksi voittajat, jotka julkistetaan finaalissa Farmari-näyttelyn yhteydessä Seinäjoella 16.6. Kaksi parasta yritystä etenee edelleen valtakunnalliseen finaaliin.

Maaseudun Kasvupolun mahdollistavat MTK, Maaseutuverkosto, Pro Agria, Euroopan Maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, FinPro, Suomen Yrittäjät sekä valtakunnalliset kumppanit Finnvera, Sonera ja Nordea.

Lisätietoja
Janne Roiha, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 044 0342179 janne.roiha@kasvunroihu.fi

Antti Sahi, toiminnanjohtaja MTK, p. 020 413 2351, antti.sahi@mtk.fi

*Keski-Suomen kauppakamarin valtuuttama Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä. Kasvu Open on Keski-Suomessa kehitelty, Keski-Suomen kauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä maksutta ympäri Suomen ja eri toimialoilla. Mukana on tänä vuonna yhteensä 349 yritystä ja yli 950 Suomen liike-elämän huippua.Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin 26.-27.10, jossa 80 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

*Kysely tehtiin Kasvun Roihu Oy:n ja Keski-Suomen kauppakamarin toimesta viime vuonna Kasvu Openiin osallistuneille yrityksille. Kysely lähetettiin 244 yritykselle ja 106 yritystä vastasi.

Kasvu Open-esite

Lisätietoja:
•Maaseudun Kasvupolun kotisivut: https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/maaseudun-kasvupolku
•Jo mukana olleet yritykset kertovat, mitä he ovat Kasvupolulta saaneet: https://www.youtube.com/watch?v=AMXSCiS146chttps://www.youtube.com/watch?v=AMXSCiS146c
•Hae mukaan (haku avautuu 27.10.): https://www.kasvuopen.fi/hae