Nuorisohanke vei suomalaiset Liettuan maaseudun sydämeen

Yhdentoista nuoren ja kahden ohjaajan ryhmä kävi tutustumassa viikon ajan liettualaiseen maaseutuun ja kulttuuriin Amazing countryside-projektin merkeissä.

 IltamaisemaKajakit
Vierailu Liettuassa oli osa maaseudun paikallisen kehittämisyhdistyksen Rajupusu Leader ry:n kansainvälistä nuorisohanketta, joka toteutetaan yhteistyössä liettualaisen Molétai-alueen Leader-yhdistyksen kanssa. Elämyksellisellä leirillä oli mukana nuoria Rajupusu Leader ry:n toiminta-alueen kunnista: Rantasalmelta, Joroisista, Juvalta ja Sulkavalta. Leirillä kierrettiin Molétain alueen maaseutua pyöräillen, meloen ja patikoiden. Haasteitakin riitti, sillä toisina päivinä liikuttiin rankkasateessa ja toisina kuumassa helteessä. Reiteillä pysähdyttiin matkailukohteissa ja paikallisten yrittäjien luona ja nähtiin läheltä millaista paikallisten asukkaiden ja nuorten elämä liettualaisella maaseudulla on.

Amazing countrysiden tavoitteena on löytää uusia näkökulmia maaseutualueiden kehittämiseen Suomessa ja Liettuassa, lisätä nuorten kiinnostusta yrittäjyyteen ja tarjota nuorille mahdollisuuksia saada Pyörämatkan varrellakansainvälistä kokemusta. Hankkeen seuraava vaihe on liettualaisten vastavierailu Suomeen kesällä 2014. Paikalliset nuoret pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan Suomessa järjestettävän leirin ohjelmaa. Mukaan leiriä suunnittelemaan mahtuu myös uusia nuoria, jotka asuvat tai ovat kotoisin Rantasalmelta, Juvalta, Joroisista tai Sulkavalta. Kesän 2014 leiri järjestetään elokuun alussa Rajupusu Leaderin alueella ja lähikunnissa. Leirin päätteeksi pidetään hankkeen päätöstapahtuma, jossa esitellään hankkeen myötä löytyneitä ideoita ja ajatuksia paikallisille Suomen ryhmäpäättäjille ja muille asukkaille.

Lisätietoja:
Amazing countryside projektipäällikkö Vilja Kianto, puh. 044 744 6984, vilja.kianto@rajupusuleader.fi

Amazin countryside face

LINKIT:
http://www.rajupusuleader.fi/
www.facebook.com/amazingcountryside
http://nuortenkyla.blogspot.fi/