Luomupäivillä keskusteltiin luomuun liittyvistä ajankohtaisista asioista

Valtakunnalliset Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle kokosi Mikkeliin 12. - 13.11.2013 noin 110 luomusta kiinnostunutta kuulijaa ympäri Suomen.

 

TIEDOTE
Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle
15.11.2013


Luomupäivät 2013Tapahtuma oli hyvä tilaisuus verkostoitumiseen sekä mielipiteiden vaihtamiseen tuottajien, yrittäjien, asiantuntijoiden sekä ammattikeittiöväen kesken.

Pellolta-päivänä keskusteltiin mm. valkuaisomavaraisuudesta, luomutuottajien mentor-toiminnasta, lähiluomutuotannosta sekä neuvonnan ja tutkimuksen yhteistyöstä. Päivän päätteeksi Luomuliitto palkitsi Vuoden Luomuyrittäjän. Kunniakirjan kävi pokkaamassa SunSpelt Oy:n toimitusjohtaja Kari Kaipainen.

Lautaselle-päivän seminaariosuudessa kuultiin maa- ja metsätalousministeriön puheenvuoro hallituksen luomualan kehittämisohjelmasta ja luomualan kehittämisen tavoitteista vuoteen 2020.

Puheenvuoroissa pohdittiin ja etsittiin ratkaisuja myös ammattikeittiöille soveltuvien luomutuotteiden saatavuuden parantamiseen.

Yksi päivän puhuttavimmista aiheista oli luomumaidon D-vitaminointi, mikä lisäisi toteutuessaan luomumaidon käyttöä päiväkoti- ja kouluruokailussa.

Portaat LuomuunLuomupäivillä luovutettiin myös Portaat luomuun -diplomit Mikkelin ammattikorkeakoulun kolmelle ravintolalle, joista Ravintola DeXi on alueen ainoa viidennelle portaalle siirtynyt ravintola.

Luomupäivät 2013 – pellolta lautaselle esitykset löytyvät nettisivulta: http://luomu.fi/luomupaivat/luomupaivien-ohjelma/

Lisätietoja:
12.11. Pellolta: toiminnanjohtaja Elisa Niemi/Luomuliitto, puh. 0400 534003, elisa.niemi@luomuliitto.fi
13.11. Lautaselle: hankepäällikkö Anu Arolaakso/EcoCentria, puh. 044 785 4048, anu.arolaakso@sakky.fi


Elisa Niemen, Leena Sepän, Pirjo Siiskosen, Miia Taivalantin ja Heli Ursinin haastattelut voi kuunnella Maaseutukuriirin kotisivuilla:
http://www.maaseutukuriiri.fi/podcastit

Kuvia Luomupäiviltä 12.-13.11.2013 Maaseutukuriirin facebook-sivuilta sekä Tuorepuodista.